Sivut

maanantai 14. lokakuuta 2019

Yhteenveto lomasta Sri LankassaPäivitys 2023: Sri Lankaa koskevat artikkelit on päivitetty ja siirretty Kohti avaraa maailmaa -blogiin. Sieltä löytyvät jutut:
Näiden lisäksi olen kirjoittanut ja päivittänyt Kodintuntu -blogiin artikkelin Alkuperäinen artikkeli:
Vaikka kuva on ehkä? synkeä, niin siinä koittaa erittäin varhainen ja onnellinen aamu. Arjen kiireet ja pitkäaikainen stressi kyllä unohtuivat täällä Ellan vuoristossa. Tämä aamu onkin jäänyt ehkä vahvimpana kokemuksena mieleen Sri Lankasta. Muutenkin Ellan kylä oli meistä mukava. Pieni, mutta kauppoja ihan tarpeeksi ja edullista olutta, mikäli sellainen sattuisi maistumaan... Yhden otin!


Siellä oli myös tämä hieno silta.


Ellassa myös majapaikan isäntä perheineen oli erittäin ystävällinen ja avulias. Aina kun ajattelen Sri Lankaa, muistan ensimmäisenä hänet. Ja hän tuli ensimmäisenä mieleeni, kun maassa tapahtuivat ne karmeat pommi-iskut. Juttua EllastaMuutenkin on jäänyt mieleen ihmisten ystävällisyys ja kaikki ne hymyt, joista saimme nauttia matkamme aikana. Eniten niitä tuli vastaan etelärannikolla, Tangallessa, jossa ei voinut kulkea mihinkään saamatta miltei jokaiselta vastaantulijalta kauniin hymyn. 

Tangallesta jäi mieleen myös ranta, kaikki kauniit veneet ja niiden väritys etenkin. 
Juttua Tangallesta  ja sen lähellä sijaitsevasta temppelistä.


Gallen vanhakaupunki poikkesi kokonaan kaikista muista paikoista, missä kävimme matkamme aikana. Se oli tyylikäs ja vilkas kaupunginosa, täynnä kauppoja. Ja turisteja.
Ja se aivan ihana museo/taidenäyttely, josta olisin halunnut viedä vaikka kuinka monta taulua ja esinettä mukanani! Juttu Gallesta


Länsirannikolla Bentota tarjosi meille loppulomaksi rentoutusta, mitä olimme hakemassakin. Yllätyksekseni siellä olikin mahtava arkkitehdin lomapaikka ja puutarha, josta olin aivan haltioissani. Se pysyy varmaan mielessä ja sielussa loppuelämäni. Ensi vuonna pääsemme ehkä ainakin yhtä hienoon paikkaan, koska menemme uudelleen Bentotaan ja tällä kertaa samaisen arkkitehdin veljen puutarhaan. 
Bentotan jälkeen meillä oli enää yksi yö Sri Lankassa. Olimme ottaneet huoneen pienestä hotellista Negombossa, josta olisi lyhyt matka aamulla lentokentälle. Matkan ensimmäiset yöt vietimme myös Negombossa, joka on siis lähempänä lentokenttää kuin pääkaupunki, Colombo. Tämä viimeinen paikka oli tosi tylsä! Ihan kuin olisimme eri kaupungissa kuin loman alussa. Tässä kohtaa oli vain todella iso ja vilkas valtaväylä, jonka varrella oli muutama kauppa ja yksi ruokala. Kävimme siis siellä syömässä ja palasimme hotellille odottamaan kaunista auringonlaskua. Alkoikin sataa vettä, eikä auringonlaskusta tullut kovin kummoinen. Hotellin rannassa oli allas, jonka minun mielestäni olisi kuulunut olla uima-allas, mutta se olikin rapuja varten!
Matka Bentotasta Negomboon junalla oli ollut ihan mielenkiintoinen. Nautin vanhasta junavaunusta, koska se oli jotenkin "retro" ja ihan minun kautta aikain ollutta lempiväriä, eli homeenvihreää täynnä 😀.Junan odotusta Aluthgaman asemalla, jonne tuktuk-kuski meidät vei. Oli tarkoitus mennä Bentotan asemalle, mutta so not, Aluthgama onkin lähempänä Colomboa. 


Ymmärrämmekö tämän varoituksen??Kaikkea mielenkiintoista asemilla.

Negombo oli siis ensimmäinen ja viimeinen yöpymispaikka reissullamme. Siinä välissä, edellä mainittujen paikkojen lisäksi pysähdyimme Kandyyn yöksi ja kävimme Royal Botanical Gardenissa. 


Ensi vuonna samaan aikaan olemme myös Kandyssa, tällä kertaa kaksi yötä. Ehkä vierailemme uudelleen tässä puistossa, koska viimeksi olimme varanneet aivan liian vähän aikaa siihen tutustumiseen.

Juttua Kandystä ja Royal Botanical Gardenista

Negombosta
 

Matkareitti ensi vuoden lomaan on jo katsottuna. Sen varrella on kaksi samaa paikkaa joissa tänä vuonna olimme, mutta samoihin majapaikkoihin emme mene. Sekin jo vaikuttaa paljon maisemiin, joissa tulee käymään. Suosituimman nähtävyyden, Sigiriyan (pienoinen tietoisku Sigiriyasta), takia täytyy matkata ensin vähän matkaa pohjoiseen ja palata sieltä saaren poikki länsirannikolle. Käymme myös entisessä pääkaupungissa, Anuradhapurassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. 

Sri Lankan saarella on vaihtelevat olosuhteet säiden osalta, joten emme lähde samalla reissulla pohjoiseen, itään ja etelään. Lisäksi on ollut todella haasteellista löytää reittejä ja etenkin edullisia matkustustapoja saaren pohjoisosiin. Varmaan myös tästä johtuen sieltä ei löydy paljoa tietoa mahdollisista vierailupaikoista.
Tällä erää tyydymme kohtaloomme ja matkaamme vain keski- ja länsiosassa Sri Lankaa, kuten valtaosa turisteista. Etelärannikko jää tällä kertaa väliin, mutta siellä riittää varmasti vierailijoita ilman meitäkin. Osa matkanteosta sujuu junalla, osa mennään taksilla ja osa tuktukilla. 

Viimeksi lensimme Qatar Airwaysin koneella, välilasku tehtiin Dohassa. 

Vaatimatonta asumismuotoa Dohassa, lentokoneesta kuvattuna.