Sivut

perjantai 25. elokuuta 2017

Terassin raivaus remonttiromusta, eli vähän hapenottoa sisähommien välissä...

Remontin aikana terassille on kertynyt kaikkea ylijäämää... Kaatopaikalle vietävää purettua lattiaa, listaa ja keittiökaappeja. Sitten pikkuhiljaa myös entisestä kodista roudattua muuttotavaraa, jolle ei löytynyt sisältä heti paikkaa. Viimeisenä muuttopäivänä kaikki mikä ei mahtunut sisään, jäi ulos. Pari päivää sitten saatiin siivottua suurin määrä sekalaista tavaraa ja romua pois terassilta, ja tänään tuli tarve olla vähän aikaa välillä ulkona, joten siivosin (miltei) kaiken ylimääräisen pois ja istuttelin kukkia pyttyihin ja ruukkuihin. 

Käytiin metsässä ja palstalla hakemassa lisätarvikkeita istutuksiin.

Kasvatin tänä vuonna itse samettikukat (joita inhosin viime kesään saakka sydämeni kyllyydestä) siemenestä. En vain ehtinyt niitä mihinkään istutella kunnolla, vaan laitoin maahan palstalla. Sieltä toin nyt yhden lisää syysistutukseen terassille.


 Sain keväällä kaksi kummitytön projekteista jäänyttä ulkomurattia... Nyt ne ovat ihanan syksysävytteisiä. Tekemässäni betoniruukussa oleva heinä? on itsestään toiseen ruukkuun ilmaantunut ja minusta hennon kaunis.Entiseltä asunnon omistajalta jäänyt ruukku sai myös kukkatäytettä. Laitoin siihen keväällä hankkimiani mehikasveja ja kaadetusta metsästä löytämäni käenkaalit.En edes muista, mistä tämä ruosteinen rautapata on kotoisin. Siihen sopi hyvin ostamani heinä ja risupallot.
Ihastuin hiirenvirnan mustiin siemenkotiin metsäretkellämme. Tosin sitä metsää ei enää ollut. Aika järkyttävää nähdä koko metsä hakattuna pois entisen kotimme läheltä. Viime syksynä haimme sieltä ison kasan kantarelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti