Sivut

torstai 20. heinäkuuta 2017

Omaan kotiin, osa 1.
Teimme asuntokaupat kesäkuun 21. päivä. Tätä asuntoa olimme katselleet huhtikuusta saakka, mutta kauppoja saimme odottaa 2,5 kuukautta.

En ole omistanut asuntoa vuoden 2003 jälkeen. Olen asunut kahdessa aso-asunnossa ja kolmessa vuokra-asunnossa. Asuntoa etsiessä täytyi luopua elämänmittaisesta unelmasta, kun tajusin olevani liian vanha ja väsynyt vanhan, suloisen omakotitalon omistajaksi. Kävimme toki katselemassa kivoja rintamamiestaloja. Osassa oli suihkutila niin matala (ja koko kellari- tai yläkerros), ettei 192-senttinen mieheni mahtunut sinne seisomaan. Muutenkin tuntui, että joka talossa on jotain kummallista, epämääräistä tilaa, joka olisi remontoitava myös. Ja sellaiseen ei nyt ollut rahkeita.


Kun päätös etsintöjen kohdistamisesta rivitaloihin oli tehty, tulikin saman tien vastaan tämä meidän tuleva kotimme. Jokin siinä viehätti heti, ei varmaan vähiten jokinäkymä ikkunoista, parvekkeelta ja pihalta. Muutama mutka tuli kuitenkin matkaan, ennen kuin kaupat viimein oli valmiina ja päästiin aloittamaan remontti. Siinä vaiheessa olin jo mielessäni, netissä ja excelissä sisustanut, suunnitellut ja "ostanut" tarvikkeet tulevaan remonttiin. 

  
Ikävä kyllä miehellä ehti juuri loppua kahden viikon loma, kun päästiin asuntoon. Minulla riitti puuhaa yritykseni Kodintunnun uudelleen virittämisessä, sisältäen oman kuntoni kartoittamista ja paljon tapaamisia eri alojen ihmisten kanssa. Miehen seuraavaa loma-aikaa saa odottaa elokuun loppuun, jolloin meidän jo pitäisi asua uuden katon alla. 
Remontti siis etenee hitaaseen tahtiin, varsinkin kun kenelläkään remonttimiehellä ei tunnu löytyvän aikaa tässä vaiheessa alkaa tarvittavaa pesuhuoneen saneerausta tekemään. Ulkopuolisella teetettävän remontoinnin kustannuksista kun riippuu, paljonko rahaa on käytettävänä muihin korjaustarpeisiin ja sisustukseen. Yllätyksenä tullut lämminvesivaraajan sijainti keittiössä harmittaa, sen siirtämiseen ja uuden hankkimiseen ei oltu budjetoitu mitään. Sen sijaan varaajakaappiin oli suunniteltu jääkaapin siirto...


Tilaa uudessa kodissa tulee kai kerrankin riittämään, koska alakerrassa on kaksi lämmintä, ison huoneen kokoista varastoa yläkerran kylmän varaston lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti