Sivut

torstai 31. joulukuuta 2015

Joulua odotellessa, osa 2


Välillä pitää syödä. Sekä aikuisten että lasten. Tässä tapauksessa myös koirien ja kissojen. Mieheni isä metsästää, mikä on aikamoinen onni tässä taloudessa. Meillä on siis kunnon luomulihaa aina välillä pöydässä, mikä tuntuu todella hyvältä ajatellen sitä, miten paljon kaikkea epämääräistä sisältävää, liiaksi käsiteltyä ja kyseenalaisten lisäaineitten kyllästämää ruokaa joudumme kaupasta ostettuna nauttimaan. Luukeitto on trendiruokaa, joka sisältää paljon kivennäisaineita ja vitamiineja. Saimme juuri kassillisen peuranluita (metsästäjäpapan jätteitä), joista olen keittänyt kasvisten, yrttien ja mausteitten kanssa paitsi luulientä, myös viikon tarpeiksi lihakeittoa. Osa luista lihoineen menee Pippuri-koiran suuhun. Namnam!!!

Pippurilla on vanhana koiraneitinä ongelmia valeraskauksien kanssa. Nyt jo toistamiseen tulee tisseistä maitoa ja niitä pitää nuolla koko ajan. Mahanahka on aivan kirjava ja verestää paikoin. Myös korvat oireilevat. Puoli vuotta sitten käytimme Pippurin eläinlääkärikeskuksessa, jossa saimme ylenkatseita ja mahtavan laskun, kun Pippurin korvat nukutuksessa puhdistettiin ja koiraa lääkittiin antibiooteilla ja korvatipoilla jne... Kyseessä oli hiivatulehdus. Kun nyt sama ongelma tuntuu toistuvan, eikä huvita mennä eläinlääkäriin arvosteltavaksi ja pulittaa taas monia satasia sinne, perehdyin netissä asiaan paremmin. Nyt toimitaan siis koirankin kanssa enemmän luonnollisin konstein, kuten olen itsenikin kanssa pyrkinyt tekemään.

Pippuri saa kotona valmistettua raakaruokaa, jossa ei ole viljaa eikä paljon hiilihydraattejakaan. Koirien ja kissojen ruokavalio kun ei luonnostaan sisällä viljoja, vaan enimmäkseen raakaa lihaa, kalaa jne.

 Blenderiin on ladattu 3 luomukananmunaa kuorineen, puolukoita, luomulehtikaalta, valkosipulinkynsi, luomuporkkanaa, luomuhapankaalta, kesäkurpitsaa, pellavansiemeniä ja vettä.

 Sekaan Lidlistä ostettua sikanautajauhelihaa...
Pussit valmiina pakkaseen. Tämä sekoitus maistui myös Toivo-kissalle.

Palstalta tuli tänä vuonna paljon lehtikaalta, joka näyttäisi olevan tosi helppo kasvattaa, satoisa ja hyödyllinen. Se sopii ihmisten smoothieen ja koirien ruokaan. Miksei kissojenkin, jos suostuvat syömään!

Raakaruuan lisäksi Pippuri saa Golden Eagle-merkkistä, ilman lisäaineita valmistettua nappulaa, jossa ei ole viljaa ja joka sopii allergiselle koiralle. Lisäksi maitohappobakteereja ja muita lisäravinteita. Suolisto on hoidettava kuntoon. Niin pitäisi monen ihmisenkin tehdä...


Oma vihersmoothie

Kahdelle sopiva annos

avokado
puoli desiä mansikoita
puoli desiä hapankaalta
puoli desiä lehtikaalta tai salaattia
tuoretta pinaattia tai vähän pakastettua
desi turkkilaista jogurttia
pari teelusikkaa hamppurouhetta
teelusikka spirulinajauhetta
puoli desiä alfa-alfanituja
vähän vettä, lisää vettä kun on blendattu enimmät ensin

Välttelen hedelmiä tarkoituksella, koska vaarana on diabetes. Joskus voi laittaa smoothieen hedelmää makeutta antamaan, mutta en itse sitä edes kaipaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti