Sivut

torstai 17. joulukuuta 2015

Joulua odotellessa


Yleensä olen joulun alla ollut tosi kiireinen monien vuosien käsityöläis- ja kukkakauppahommien takia. Tänä vuonna on toisin, koska olen sairauslomalla. Vaikka en paljon jaksakaan, niin olen kuitenkin ehtinyt jotain tehdä jo nyt ennen joulua. Tavallisesti on ollut niin, että koristelen kodin vasta joulupäivänä, ja useat ideat ja suunnitelmat jäävät toteuttamatta. Ehdin nauttia sitten hiukan jouluasuisesta kodista loppiaiseen...
Mutta nyt siis olen tehnyt jo jotain. Metsäretkillä pystyi aika pitkään keräämään materiaalia, koska ei ole ollut lunta eikä pakkasta. Terassille on kerääntynyt risuja, sammalta, käpyjä, karahkoita ja sammaleisia puunpalasia. Ludisiat odottavat istuttamista vielä jonkin aikaa. 

Halusin ulko-oveen sammaleisen sydämen ja valot siihen. Tein ensin kanaverkosta kehikon, mihin kieputin rautalangalla sammaleet kiinni. 

Sitten kiinnitin nitojalla taustaksi jätesäkistä palasen.
 Lopuksi kieputin valoketjut paikoilleen ja kiinnitin rautalangalla niitä sieltä täältä kanaverkon reunaan.

Askartelin myös risusydämiä laitettavaksi istutuksiin tai kimppuihin.Sain vielä laitettua karahkoja roikkumaan keittiön katossa olevaan heinäseipääseen. Ripustus ei kauneudella ylpeile kyllä...Koristeiden ripustaminen odottaa myös toiseen päivään.

Tänään yllättäen tuli ensilumikin maahan. 
Onhan se kaunista, valkoisuus. Tällaisen määrän minäkin hyväksyn. Ikävä kyllä tämä taitaa sulaa saman tien pois...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti