Sivut

perjantai 6. maaliskuuta 2020

Sri Lanka - Ensin aina Negomboon

En tiedä, onko tyhmyyttä vai viisautta jäädä aina ensimmäiseksi yöksi lentokenttää lähimpänä olevaan kaupunkiin. Mitkä ovat omat kokemuksesi, jäätkö itse yleensä kentän lähelle vai suuntaatko heti eteenpäin?Emme ole aiemmin yhdessä reissailleet omatoimisesti, Sri Lanka on siis ensimmäinen etappi sillä saralla. Ja sinne menimme toistamiseen. Emmekä varmaan viimeisen kerran. 

Jäimme siis tälläkin kertaa lähelle lentokenttää. Viimeksi olimme kaksi yötä, mutta ehkä yksi yö riittää, jos aikoo nähdä maan parhaat puolet. Täältähän voi sitten suunnata mieltymystensä mukaan joko tutkailemaan historiaa, surffailemaan, safairelemaan, chillailemaan...  Sri Lankassa riittää nähtävää.(Negombossa ei niinkään?)
Meidän reissubudjetti on yleensä pieni. Luokittelen meidät nykyään reppureissaajiksi, vaikka otaksun meidän olevan (ainakin minun) suht iäkkäitä sellaisiksi. Muuten en mainitsisi koko ikäkysymystä, mutta majapaikkaa etsiessä se on otettava huomioon. Meillä ei välttämättä ole samat kriteerit hostellien suhteen kuin huomattavasti nuoremmilla, jotka haluavat tavata muita kulkijoita ja viettää sosiaalista elämää. Sri Lankassa kyllä löytyy majoituksia, hostelleja ja hotelleja joka lähtöön, halusit sitten olla lähellä tai kaukana muista ihmisistä, majoittua yksinkertaisesti tai ylellisesti.Ensimmäisessä majoituspaikassa (jossa olimme myös viimeisen päivän, koska se oli aivan älyttömän edullinen sisältäen lentokenttäkuljetuksen, altaan ja vähän muutakin extraa) pääsimme jo heti sopeutumaan ilmanalaan, näin päin se käy niin helposti!

Kävimme kävelyllä "ei missään", bongaamassa vain hetken paikallisia koiria ja maaseutua ennen yön laskeutumista. 
Sen jälkeen olikin aika yllättävää kuunnella ilotulitusääniä pitkin iltaa/yötä. Aamulla emme muistaneet kysyä syytä siihen, ja jälkeen päin muualla siitä keskustellessa ei edelleenkään kukaan osannut kertoa ilotulituksen syytä. 

Tällä kertaa matkustaessa pidin huolen majoituksia varatessani, että joka paikassa on uima-allas. Minulle on elintärkeää kuumuudessa päästä veteen. Ja mikä on ihanampaa kuin aloittaa uusi päivä taivasalla uiden (ilman palelua!)?

Aamu-uinnin ja aamiaisen jälkeen saimme isännältä kyydin linja-autoasemalle, josta ostimme vähän evästä ja vettä mukaan ja hetken pyörittyämme ja neuvoa kysyttyämme hyppäsimme bussiin, joka lähtikin sitten saman tien. En tiedä oliko lähtö aikataulun mukaan vai tuliko bussi tarpeeksi täyteen meistä ja matkatavaroista. 
Matkasimme siis Colombon rautatieasemalle, josta ostimme hurjan hintaiset junaliput Anuradhapuraan. Edellisessä postauksessa jo ihmettelinkin tätä hinnoittelua. Mutta olihan sitten ihan leppoisa junamatka kohti Sri Lankan keskimaata maisemia katsellen, kirjaa lukien, ristikkoa täyttäen ja eväitä nauttien. 


2 kommenttia:

 1. Meillä on taas tapana, että heti ensimmäisenä päivänä reissussa pitää päästä "parhaille paikoille" ja jo lentokentältä vuokrataan auto. Sri Lankassa ei tullut kyllä mieleenkään itse ajaa, joten vuokrattiin auton lisäksi kuski koko reissun ajaksi, mikä olikin ihan mielettömän hyvä idea (eikä edes kallis). Kuski oli samalla ihan loistava opas, joka osasi viedä meidät parhaille kuvauspaikoille ja paikallisiin ravintoloihin. Ajeltiin kentältä suoraan Sigiriyaan (melkein neljä tuntia). Linkitän tähän juttuni, jos haluat kurkata :).
  https://maailmanaarella.com/sri-lanka-loistava-saari/

  Sri Lanka oli kyllä aivan mieletön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lento saapuu aamupuolella, niin silloin onkin varmaan hyvä suunnata heti eteenpäin. Me olemme molemmilla kerroilla tulleet Sri Lankaan aika myöhään iltapäivällä. Meillä on myös oletettavasti paljon pienempi matkabudjetti ja minun täytyy huonon kuntoni vuoksi yrittää levätä tarpeeksi. Tosin pienen budjetin vuoksi tällä kertaa tuli matkustettua junilla ja busseilla tosiaan ihan liikaa. Kurkkasin siis Sri Lanka -juttusi, missä oli valtavasti tuttuja juttuja minullekin, kuten maailman kaunein aamu Ellassa. Itse olen kirjoittanut jokaisesta paikasta erikseen, toisista jopa parikin juttua. Tämän vuoden reissuista olen vasta aloittanut :)

   Poista