Sivut

perjantai 22. syyskuuta 2017

Kotiseutukierros

Kotiseutukierrosta

Pidettiin miehen loma-aikaan puolikas lomapäivä remontista ja lähdettiin Kinuskillaan syömään. Kellokosken Ruukissa sijaitseva kahvila tuo kansainvälisen ja raikkaan tuulahduksen minusta muuten aika tylsään ravintola- ja kahvilatarjontaan tällä alueella. Tai ehkä en vain ole tutustunut siihen riittävästi? Joka tapauksessa nautin sekä atmosfääristä, sisustuksesta että ruuasta.


Miehen valitsema hampurilaisannos oli niin suuri, että hän ei hyvästä tahdosta huolimatta pystynyt syömään kaikkea. Minä sain kyllä pisteltyä oman toastini aika surutta alas.
Ruokailun jälkeen käpyttelimme Ruosteiseen Kuuhun katselemaan taas käsityöläisten tuotteita ja jututtamaan tällä kertaa toista puodin pitäjää. Hiplasimme huovutettuja hattuja ja mieheni ihastui yhteen niistä vallan... Siinä oli mateennahkainen nauha, samaa materiaalia kuin hänen aiemmin hankkimansa lompakko Pytingin puodista Järvenpään Vanhankylänniemestä. Lähdimme muutaman päivän päästä uudelleen Kinuskillaan syömään ja kiertämään Ruukkia, koska meiltä edelleen puuttuu keittiö. Ruoka oli jälleen hyvää, tosin koska taas otin toastin (erilaisen kuin eka kerralla), niin olisin ehkä kaivannut sen salaattiseuralaiseksikin vähän erilaisen version. Ja koska oli lauantai, olisin kyllä mielelläni juonut lasin punaviiniä palan painikkeeksi... Olisipa samanlainen iltaravintola olemassa, kuin tämä Kinuskilla!Tapasimme matkalla vakioasukkaita...
(Joista kaikki eivät ilahtuneet vierailusta)


Ihastelimme maisemia...
Ja haimme Ruosteisesta Kuusta miehelle sen hatun.Meidän oli tarkoitus myös käydä ravintola Patovahdissa mutka, mutta siellä sattui olemaan yksityistilaisuus.
Siinä samalla ihmettelimme Patovahdin viereistä ikkunaa, joka on mielestäni ollut saman näköinen jo ainakin kymmenen vuotta. Kärpäsen kakkaa täynnä ja epäsiistit ilmoitukset. Jos joku laittaisi tämän kuntoon, niin vaikuttaisi aika paljon yleisilmeeseen. En ymmärrä, mikä tämän ikkunan tarkoitus on ja kenen vastuulla?

3 kommenttia:

  1. Kyllä se padon näyteikkuna vaihtaa muotoaan säännöllisin väliajoin. Nyt se on varmaankin päivitetty keväällä. Vastuu liennee Me Kellokoskelaiset -seuralla. Mutta joo, kyllä se kaipaisi siistimistä...

    VastaaPoista
  2. Okei, ehkä oli sattumaa, että näyttää samalta kuin vuonna 2008 tai sitä ennen :)

    VastaaPoista
  3. no, ei siinä koskaan mitään hurjan erillaista ole

    VastaaPoista