Löysin kaupasta varhaiskaalta. Viime kesänä söimme paljon coleslawta, mikä on hyvä lisuke lihalle ja kalalle, jos ei syö perunaa, pastaa eikä riisiä. Innostuin tietenkin varhaiskaalin nähdessäni ja päätin tehdä tämän kevään ensimmäisen coleslawn. Mietin kaveria sille ja koska jääkaapissa oli naudan luomujauhelihaa, suunnittelin kreikkalaistyyppiset lihapullat. Niistä tulikin makoisia! Coleslawissa en käytä valmista majoneesia, koska se tehdään epäterveelliseen öljyyn. Itsetehtynä sen voi tehdä oliiviöljyyn tai voihin ja käyttää puhdistamatonta suolaa.
Coleslaw
noin kuusi annosta
- Pienehkö varhaiskaali
- Sipuli
- Kaksi porkkanaa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1,5 dl itsetehtyä majoneesia
- Dijon-sinappia
- 1/2 sitruunan mehu
- Wasabia maun mukaan(käytän luomuawasabia jauheena, mikä on tosi mietoa, joten määrää kannattaa maistaa)
- Mustapippuria, laadukasta suolaa
Tee majoneesi, netistä löytyy ohjeita... Lisää siihen muut ainekset ja sekoita coleslawiin.
Kreikkalaiset lihapullat
4-5 annosta
- Sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 400 g lampaan tai naudan luomujauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl psylliumia
- 100 g luomu fetajuustoa
- 1 dl merilevää
- 1/2 - 1 dl kookosmaitoa
- 1/2 ruukkua minttua
- 1 tl tuoretta rosmariinia silppuna
- Laadukasta suolaa ja mustapippuria
Paista joko pannulla tai uunissa kiertoilmassa 190 astetta noin 15-20 minuuttia, normiuunissa 20 astetta kuumemmassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti