Sivut

sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kodintunnun kaalilaatikko (gluteeniton)/(maidoton)


Sairastamisen ja loman jälkeisen tyhjän kukkaron innoittamana mietin edullisia ruokia käyttämällä silti hyviä raaka-aineita. Pakastimesta löytyi luomujauhelihaa, jota sinne aina ostan Lidlissä käydessäni. Myöskään muut tarvikkeet eivät paljon maksa, ja tähän ruokaanhan voi laittaa myös kaikki vihanneslaatikosta löytyvät juurekset sekaan. Itse jätin tällä kertaa porkkanat toiseen ruokaan. Samoin jätin kaikki suosikkimausteeni käyttämättä (paitsi kurkumaa pitää sen terveellisyyden takia laittaa joka ruokaan) ja kokeilin niiden tilalla korianteria. 


  • Puolikas keräkaali tai kokonainen iso varhaiskaali
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen pieniä vuohenputkia
  • keltainen paprika
  • 400 gr luomunaudanjauhelihaa
  • merisuolaa, mustapippuria, kurkumaa, 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 dl kermaa/kookoskermaa
  • 1 kananmuna
  • paistamiseen voita/oliiviöljyä

Suikaloi kaali ohueksi ja paista 2-3 erässä voissa pannulla, kunnes se pehmenee. Silppua sipulit ja valkosipuli sekä paprika ja kuullota niitä myös pannulla kaalien jälkeen. Sekoita uunivuokaan. Revi vuohenputkista lehdet ja lisää ne sekä paistettu ja maustettu jauheliha sekä kerma-kananmuna vuokaan ja sekoita. 

Paista uunissa (meillä kiertoilma 175 astetta) vaikka 200 asteessa noin puoli tuntia. Voi myös hauduttaa pitempään miedommassa uunissa tai laittaa kannen päälle, meillä tämä laatikko jäi vähän rapsakaksi. Ruoka maistui mainiosti ja siitä riitti kahdelle ihmiselle eväät moneksi päiväksi.


Kasvisversionakin varmaan menisi... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti