Sivut

tiistai 5. maaliskuuta 2019

Sri Lanka

Tämä artikkeli on siirretty päivitettynä 2022 Kohti avaraa maailmaa -blogiin. 

Olimme talvilomalla tammi- helmikuun vaihteessa Sri Lankassa kaksi viikkoa. Kokemusta ja kuvia kerääntyi niin paljon, että vaatii varmastikin monen monta blogipostausta.
Varasimme matkan marraskuussa, ensin pelkät lennot https://www.lentodiilit.fi/ sivuston kautta. 
Jostain syystä päädyin sitten varaamaan kaikki majapaikatkin valmiiksi, osittain ainakin sen takia, että reissasimme saarella monessa paikassa. Halusin ehkä välttää painavan repun kanssa poukkoilemista sinne tänne ja tuntui helpommalta lähteä, kun oli osoite minne mennä.


Sri Lankasta löytyy todellakin majapaikkoja joka lähtöön. Me innostuimme halvoista hinnoista ja valitsimme mielestämme paikat kohtuullisen hinta/laatusuhteen mukaan.
Hotellien sijaan yöpyminen homestay-paikoissa vaikuttaa tietenkin myös siihen, että rahaa saavat paikalliset ihmiset, eikä hotelliketjut. Tällä lailla tutustuu parhaiten maan elintapoihin, ruokaan ja kulttuuriin, sekä oppii ehkä vähän ymmärtämään, miten maailma täällä pyörii...
Lento lomalle tuntuu takuusti aina helpommalta kuin lento lomalta pois. Nyt matkustimme vasten yötä. Kaksi lentoa, syömistä ja unensekaista horrosta, välissä pari tuntia tax-freehortoilua. Aika iisiä. Perille tullessa rahanvaihdot kentällä. Taksi odottaa vieden majapaikkaan. Paitsi että... Tyyppi, joka on vastassa, ei ole taksikuski. Sitten odotellaan taksikuskia, vaikka ME olimme myöhässä. Ja taksikuski ei millään osaa perille. Eli koska olemme varanneet majapaikat perheissä, paikat eivät tietenkään ole kaikkien tiedossa. Ja OIKEASTI  joka neljäs talo täällä tarjoaa majoitusta.
Vaatii siis hieman hermoja ja lomalla toimivan googlemapsin, että löydetään perille.
Jälkikäteen kaikkia seikkailuja miettiessä tuntuu vain hyvältä. Sopivan verran oppirahoja maksettuaan kiinnostus maahan on kasvanut aika lailla. Voisin siis lähteä uudestaan Sri Lankaan suunniteltuani aivan toisenlaisen reitin. 


Kookosjäätelöä

Yksi monista ihmeellisistä puista ja paikoista

Helppoa kävelemistä varten hankitut sandaalit on MUST. Batiikkihame löytyi edullisesti...

Tyypillinen maisema rannikolla

Välillä hirvitti, tuktukilla mentiin paljon!

Gallen vanhaa kaupunkiaJunaseikkailua

Reissun viimeinen ilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti