Sivut

maanantai 11. joulukuuta 2017

Omaan kotiin, osa 6




Perjantaina saatiin viimein rakennettua keittiö siihen kuntoon, että putkimies Pauli pystyi asentamaan hanan ja vesi alkoi pitkän odotuksen jälkeen virrata myös yläkertaan. 

Kun yrittää itse suoriutua ainakin osasta rakennus- ja asennushommaa, niin kyllä takkuaa paljon! Yleensä homma katkeaa heti alkuunsa johonkin pieneen asiaan, jonka parissa pitää askarrella ja miettiä monta päivää, ennen kuin päästään eteenpäin.
Sunnuntaina keskipoika kävi asentamassa liesitason ja uunin. Uunikaappi saatiin siis viimein paikoilleen ja mikrokin sijoitettua siihen. 
Itse maalasin keittiön seinät ja avohyllyt, jotka tulevat yläkaappien viereen. 




Yksi takapakeista: Oikeassa nurkassa olevan hormin kotelo purettiin. Tilalle rakennettiin uusi kotelo, eikä kukaan (isäntäväki, keittiösuunnittelija eli miniä, eikä remonttimiehet) tajunnut siinä vaiheessa, että keittiötaso oli mitattu vanhan kotelon mukaan. Niinpä uuden kotelon ollessa huomattavasti entistä pienempi, taso olikin 4,5 senttiä liian lyhyt! Sehän on tullut meille jo elokuussa kuten koko uusi keittiö. Jouduimme tilaamaan 20 cm palan tasoa ja sitä odotellessa meni taas viikkoja...



Uusi seinänpätkä kaipaa vielä tasoitetapetin päälleen, ennen kuin sen voi maalata.

Onneksi meillä on alakerrassa kaksi tilavaa varastohuonetta, joihin saa tavaraa ja toinen toimii "autotallina", eli siellä on tehty tuotteita myyjäisiin, toisin sanoen istutettu kukkia ruukkuihin ja koreihin, sotkettu perusteellisesti risujen kanssa ja nyt käytetty maalauspaikkana. Ehkä siellä ehtii siivota joulun jälkeen... 




Aiemmilta asukkailta jäi todella monta hyllyä asuntoon, ne ovat ainakin nyt ehkä väliaikaisesti päässeet käyttöön varastossa. Täällä käydään etsimässä milloin mitäkin hukassa olevaa tavaraa. 



Saarekepöytä on jo kovasti tyhjentynyt tästä näkymästä. Toivon mukaan se saadaan kunnostettua ennen joulua, niin että sitä voi käyttää jouluvalmisteluissa... Kun sen joulun pitäisi tännekin tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti