Sivut

perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisaamu aloitetaan astetta makeammalla smoothiella

Meillä on mieheni kanssa erilainen tarve makeaan. Yleensä yhteinen smoothiemme on kompromissi, eli viikonloppuisin siihen lisätään banaania makeutta tuomaan ja jätetään selleri pois...

Pääsiäisen kunniaksi päätin kerrankin tarjota miehelle hänen makunsa mukaista, makeaa aamujuomaa. Olen myös itse lisännyt rutkasti hedelmiä ruokavaliooni. Aiemmin en syönyt vuosiin hedelmiä liikojen hiilareitten vuoksi. 
Kaupassa on tähän aikaan tarjolla hyvännäköisiä makeita ananaksia edullisesti, niinpä se oli luonnollinen pohja smoothielle. Jotain "terveyslisiä" tähänkin piti laittaa, eihän se muuten olisi minun smoothieni.
Tämmöisellä kokoonpanolla mentiin:



Hedelmäinen pääsiäissmoothie

  • Parin sentin pala ananasta
  • Puolikas banaani
  • Puolikas omena
  • Mandariini/Satsuma
  • 1/4 avokado
  • 1/6 granaattiomenaa
  • Tyrnijauhetta
  • Pari rkl ituja
  • 1 rkl hapankaalta
  • 1 tl MSM-jauhetta
  • 1 tl nokkosjauhetta
  • 2 rkl riisiproteiinia
  • 1 rkl yön yli liotettuja pellavansiemeniä liemineen
  • 1 dl kylmää vihreää teetä 
Laita ensimmäisenä tee hautumaan pieneen määrään kiehautettua vettä. Kaada siemenet nesteineen blenderiin, lisää sen jälkeen hedelmät pilkottuna, jauheet ja muut aineet ja viimeiseksi vihreä tee laimennettuna kylmällä vedellä. Blendaa.


 Annoksesta tulee kaksi isoa lasillista. Ja jos joku ihmettelee meidän smoothielasejamme, niin selitykseksi kerrottakoon, että mies on kotoisin Rajamäeltä.


 Granaattiomenan olen lisännyt päivittäiseen aamujuomaani, koska siinä on valtava määrä fytoravinteita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti