maanantai 2. toukokuuta 2016

Kevään ensimmäinen coleslaw ja kreikkalaiset lihapullat



Löysin kaupasta varhaiskaalta. Viime kesänä söimme paljon coleslawta, mikä on hyvä lisuke lihalle ja kalalle, jos ei syö perunaa, pastaa eikä riisiä. Innostuin tietenkin varhaiskaalin nähdessäni ja päätin tehdä tämän kevään ensimmäisen coleslawn. Mietin kaveria sille ja koska jääkaapissa oli naudan luomujauhelihaa, suunnittelin kreikkalaistyyppiset lihapullat. Niistä tulikin makoisia! Coleslawissa en käytä valmista majoneesia, koska se tehdään epäterveelliseen öljyyn. Itsetehtynä sen voi tehdä oliiviöljyyn tai voihin ja käyttää puhdistamatonta suolaa.


Coleslaw

noin kuusi annosta

  • Pienehkö varhaiskaali
  • Sipuli
  • Kaksi porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl itsetehtyä majoneesia 
  • Dijon-sinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Wasabia maun mukaan(käytän luomuawasabia jauheena, mikä on tosi mietoa, joten määrää kannattaa maistaa)
  • Mustapippuria, laadukasta suolaa
Leikkaa kaali ohuenohuiksi suikaleiksi. Raasta porkkanat. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki paistinpannulla (miedompi vatsalle kuin raaka). Sekoita kasvikset. 
Tee majoneesi, netistä löytyy ohjeita...  Lisää siihen muut ainekset ja sekoita coleslawiin.


Kreikkalaiset lihapullat

4-5 annosta

  • Sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 400 g lampaan tai naudan luomujauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl psylliumia
  • 100 g luomu fetajuustoa
  • 1 dl merilevää
  • 1/2 - 1 dl kookosmaitoa
  • 1/2 ruukkua minttua
  • 1 tl tuoretta rosmariinia silppuna
  • Laadukasta suolaa ja mustapippuria
Silppua sipuli ja valkosipuli (voit halutessasi käyttää ne paistinpannulla) sekä minttu ja rosmariini kulhoon. Ripottele päälle mausteet ja psyllium. Hienonna feta haarukalla ja sekoita joukkoon. Lisää kananmuna, huuhdottu merilevä ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi ja lisää tarpeen mukaan kookosmaitoa.
Paista joko pannulla tai uunissa kiertoilmassa 190 astetta noin 15-20 minuuttia, normiuunissa 20 astetta kuumemmassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti