perjantai 26. helmikuuta 2016

Ruuanlaittoa

Ensi viikolla pitäisi pitkän sairausloman jälkeen yrittää olla pari kolme päivää viikossa töissä taas. Jotta se onnistuisi mahdollisimman vähän stressaamalla, päätin tehdä ruokia valmiiksi pakastimeen, että saa sitten evästä helposti töihin mukaan. Siis hyvää evästä!

Tänään olenkin sitten puuhannut ruokien parissa pari tuntia. Kun tekee monta ruokaa yhtä aikaa, säästää aikaa, vaivaa ja energiaa. Osa ruokien aineksista kun on samoja, niin ne voi myös valmistaa samalla kertaa. Päätin tehdä "makarooni"laatikon, munamuffinsseja ja katkarapupiirakan, kaikki luontaisesti gluteenittomina versioina.

"Makarooni"laatikkoon ei tule laisinkaan makaroonia, mutta on muuten koostumukseltaan samanlainen kuin normiversionsa.

Paistoin kaikkiin ruokiin yhtä aikaa 5 isoa sipulia ja noin 10 valkosipulinkynttä. Sitten paistoin laatikkoon paprikan, pienen kesäkurpitsan ja kaksi pieneksi paloiteltua porkkanaa. Piirakkaan ja muffineihin paistui yhdessä kaksi paprikaa ja kaksi raastettua porkkanaa. 

Munamuffinit

iso sipuli
valkosipulinkynsiä maun mukaan
pieni kesäkurpitsa kuutioina
noin 7 savusilakkaa
suippopaprika
pieni porkkana raastettuna
puolikas paketti luomuvuohenjuustofetaa
6 kananmunaa (tai 8 pientä)
oliiviöljyä
laadukasta suolaa, mustapippuria, vähän kurkumaa ja juustokuminaa, tuoretta timjamia ja muita yrttejä maun mukaan

Sipulit, valkosipulit, kesäkurpitsa ja paprika pilkotaan ja kuullotetaan oliiviöljyssä, lopuksi mukaan vähäksi aikaa porkkanaraasteet.
Kaikki ainekset sekoitetaan ja nostellaan öljyttyyn muffinssivuokaan. Paistetaan 10 - 20 minuuttia 200 asteessa.

Näihin voi sekoitella tietenkin mitä kaapista löytyy tai mitä mieli tekee ja tehdä sen mukaiseksi. Esim kinkkua, aurajuustoa, kylmäsavulohta... Sopii aamupalaksi, iltapalaksi tai evääksi.

"Makarooni"laatikko 

400 g luomunaudanjauhelihaa
pieni kesäkurpitsa
paprika
porkkana
2 sipulia
valkosipulinkynsiä maun mukaan
kukkakaali tai pussi pakastekukkakaalta
laadukasta suolaa, luomumausteita: mustapippuri, kurkuma, juustokumina
5 dl kermamaitoa (enemmän kermaa kuin maitoa)
2 kananmunaa
oliiviöljyä

Keitä kukkakaali suolatussa vedessä niin että sen saa murskattua haarukalla.
Paista paprika, sipulit ja porkkana kuutioituina, lisää loppuvaiheessa kuutioitu kesäkurpitsa, mausta. Paista jauheliha ja mausta hyvin. Sekoita ainekset uunivuokaan ja kaada suolalla ja valkopippurilla maustettu munamaito päälle. Paista uunissa noin 40 minuuttia 200 asteessa. 

Katkarapupiirakka

Pohja: 
2,5 dl turkkilaista jugurttia
pussi punaleimaemmentaalia
4 rkl luomukauralesettä
2 rkl teff- (tai muita)jauhoja
2 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl laadukasta suolaa
Sekoita kaikki aineet (osan juustoraasteesta voi säästää piirakan päälle) ja paista pohjaa leivinpaperin päällä isossa vuuassa 200 asteessa noin 10 minuuttia. 
Samaa reseptiä voi käyttää gluteenittoman pitsan pohjaksi, levitä silloin uunipellille leivinpaperin päälle.

Täyte:
pussi katkarapuja
2 sipulia
valkosipulinkynsiä maun mukaan
paprika
pieni porkkana raasteena
puoli pakettia aurajuustoa
purkki ananaspaloja
noin desi turkkilaista jugurttia
vähän kermaa
kananmuna
laadukasta suolaa, mustapippuria

Freesaa sipulit ja paprika ja lopussa porkkanaraaste, sekoita kaikki ainekset ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Ripottele vielä mahdollinen juustoraaste ja paista 200 asteessa 30 - 40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti